A robot lelke, agya a programozható tégla. Ehhez csatlakoztatjuk a tápegységet, a motorokat, az érzékelőket,a LED-eket és a hangjelzőt is.

Az ArTeC robot 3 db AA ceruzaelemmel működik.

Az építésnél figyelj arra, hogy az elemtartón lévő bekapcsoló gomb és a téglán az USB csatlakozó hozzáférhető legyen!

Ezen az ábrán láthatók a csatlakozók (portok) és beállítási lehetőségeik a Studuino program Edit – Port settings menüpontjában.

Hogy mindent megtalálj, tartsd úgy a téglát, hogy az ArTeC felirat fölfelé nézzen.

Bal oldalt (a rajzon fehérrel jelölve) találod a tápegység csatlakozóját. Ebbe dugd bele a tápegység csatlakozóját. Vigyázz! Ez a csatlakozó ugyanolyan, mint a DC motoroké, könnyű összekeverni! Figyelmesen csatlakoztasd, hogy a helyére kerüljön!

A sárgával jelölt gombok programozható nyomógombok. A Studuino programban Button néven szerepelnek. Ugyanúgy lehet programozi, mint a Touch sensort (érintésérzékelőt).

A zölddel jelölt csatlakozókba kerülnek a DC motorok csatlakozói. Ezeket M1 és M2 jelöli. Vigyázz! A DC motorok csatlakozói ugyanolyanok, mint a tápegységé, könnyű összekeverni! Figyelmesen csatlakoztasd, hogy a helyére kerüljön!

 

A pirossal jelzett csatlakozókba illeszthetők a szervó motorok csatlakozói. Vigyázz! A szervó motorok csatlakozói ugyanolyanok, mint az érzékelőké, könnyű összekeverni! Figyelmesen csatlakoztasd, hogy a helyére kerüljön!

Az M1 DC motor használata mellett nem használható a D2, D4 szervo motor port, az M2 DC motor használata mellett nem használható a D7, D8 szervo motor port. A D9, D10, D11, D12 mindig használható.

Mindig ügyelj arra, hogy a szürke kábel azArTeC felirat felé nézzen!

 

 A kék csatlakozókba illeszthetők az érzékelők, LED-ek és hangjezők.

Ebben a táblázatban láthatod, hogy melyik alkatrészt melyik portba lehet csatlakoztatni.

Mindig ügyelj arra, hogy a szürke kábel azArTeC felirat felé nézzen!

Vigyázz! A szervó motorok csatlakozói ugyanolyanok, mint az érzékelőké, könnyű összekeverni! Figyelmesen csatlakoztasd, hogy a helyére kerüljön!