Az  Robotist robotika készletek több különböző összeállításban elérhetők: Starter Kit, Sensor Light, Sensor Car, Basic, Advanced, valamint iskolai eszközcsomagjaink, de egyéni igényeknek, egyedi projekteknek megfelelően is kialakíthatók.

A készletek moduláris bővíthetősége lehetővé teszi, hogy a családok, intézmények alacsony költségű, kis készlettel indulva, későbbiekben fokozatosan bővítsék a programozható és építő alkatrészek számát, egyre összetettebb projektek kivitelezését lehetővé téve ezzel.

A készlet alkotóelemei

Érzékelők, outputok

Az Abacusan – ArTec Robotist robotika oktató készlethez jelenleg 11 féle érzékelőt választhatnak a felhasználók.
A hang-, fény-, nyomásérzékelő és az infravörös fényvisszaverődés-mérő használatát már a kezdő felhasználók is gyorsan elsajátíthatják.
Az akcelerométer, a szín-, hőmérséklet-, ultrahangos távolságérzékelő, infravörös távirányító, giroszkóp és bluetooth egységet kissé gyakorlottabbaknak ajánljuk.
A készletekhez 4 különböző színű LED lámpa és kis hangszóró tartozik.

Építőkészlet

 A gyermekek fantáziájának, kreativitásának valósággá építését a 20 különböző színű, 7 különböző formájú építőkockák, nagy méretű építőpanelek, fogaskerekek, fogaslécek, forgótengelyek, kerekek, csúszdák segítik. Ezeket a tervezett projekteknek megfelelő összeállításban lehet kiválasztani.

Programozás

 A készlet programozására három különböző felület áll rendelkezésre.

Az egészen kicsik (1-2. osztályosok) az ikonos programozási felületen kelthetik életre a megépített járműveket, állatkákat.

A nagyobbbak a Scratch alapú, grafikus programozási felületen dolgozhatnak. Itt a fő szerep már az algoritmikus gondolkodásé, és megismerkedhetnek az alapvető programvezérlési elemekkel, változókkal, matematikai és logikai műveletekkel, és ezek használatával.

A gyakorlottak az Arduino Language használatával, már szöveges kódolással készíthetik el programjaikat.


Az  Robotist termékeink csomagban, és az összetevők külön-külön megtekinthetőek és megvásárolhatóak a  weboldalán.