Ízelítő az Robotist! robotika digitális pedagógiai eszközcsomagunkból.

Az AbacusanArTeC Robotika eszközcsomagok célja, hogy az általános iskolás és középiskolás tanulók számára az életkori sajátosságoknak megfelelő, tapasztalat- és élményalapú, elsősorban a tanulói tevékenységre – kísérletezésre, tapasztalatgyűjtésre, mérésekre – építő tanulási egységeket nyújtson.

A program vázát egy olyan tematika képezi, amely apró lépésekben, folyamatosan bővíti a gyermekek ismereteit a programozás és a robotika terén.

Megismerik, különböző célokra használva alkalmazzák az alapvető programozási eszközöket (pl.: számlálós és feltételes ciklus, elágazás, eljárás, változó, paraméterezés). A programozás Scratch alapú környezetben történik, kihasználva a grafikus programnyelv minden előnyét.

Az ismeretek gyarapodásával párhuzamosan a robotkészlet egyre több alkatrészét veszik használatba. Megismerik az analóg és a szervó motor működését, a különböző érzékelők használatát. Eközben szó esik például fordulatszámról, forgásszögekről, kalibrálásról, mintavételezésről, a fény és a hang fizikai tulajdonságairól, digitalizálásáról.

Alsó tagozatos készlet